Zelfs op een luie zondag durft Hans al eens iets lekker voor te schotelen. Vandaag waren dat aubergines gevuld met lamsgehakt, klaargemaakt in een verse aubergine-tomatensaus met Griekse pasta. Dit is zijn recept.
Voor de saus:
- 1 ajuin,1 sjalot, 2 tenen look fijn gesnipperd
- 1 aubergine in blokjes en het vruchtvlees van de uitgeholde aubergine
- 700gr gehalveerde kerstomaatjes
Alles samen in ovenschaal met olijfolie en oregano, tijm en herbes de Provence. Op 150 graden in de oven. Als groenten zacht beginnen worden (na ongeveer 1u) een flesje goeie passata toevoegen. (Of zoals wij vandaag ‘Salsa Arrabbiata’ als het spicy mag zijn).
De aubergines:
De uitgeholde aubergine 1/2u mee in de oven zonder het gehakt (bovenop de saus).
Daarna de aubergines vullen, ons lamsgehakt was al gekruid anders onder gehakt wat look, ui en wat kruiden doen.
De gevulde aubergines in de ovenschaal leggen en nog ongeveer 1/2u laten meegaren onder aluminiumfolie.
5min voor einde geraspte kaas op de gevulde aubergines strooien en onder grill plaatsen. Serveren met Griekse pasta.
Dat ziet er zo lekker uit!
LikeLike