Courgetti met scampi

Naar aanleiding van deel 1 van de ‘Spiraalsnijder’-test ging ik op zoek naar een lekker receptje. Dat vonden we bij 15 gram. Wij zijn wel net iets grotere eters blijkbaar want met ons tweetjes hadden we net genoeg… tijdens het koken paste Hans, de sauzen-specialist, het recept wat aan naar onze smaak.

600 gr gepelde scampi’s
3 medium courgettes
1 gele & 1 rode paprika, ontpit en in blokjes
2 uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
400 ml groentebouillon
2 el olijfolie
4 el pikante currymix (*)
peper en zout
1 blik cocosmelk

BEREIDING (overgenomen van 15grams)

  • Rasp de courgettes in dunne noedels.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Stoof de ui met de paprikablokjes 10 minuten zacht.
  • Voeg dan de knoflook toe en bestrooi met 3 eetlepels kerriepoeder(*). Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook.
  • Mix de groenten tot een sausje. Laat nog even inkoken en kruid bij met peper en zout.
  • Kook de courgettenoedels 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en uitlekken.
  • Kruid de scampi’s met de overige kerriepoeder, peper en zout. Bak ze enkele minuten gaar in een eetlepel olijfolie.
  • Verdeel de courgettepasta over de borden. Leg hierop de scampi’s en lepel er de kerriesaus over.

 

(*) Een paar maand geleden kregen we van Ashish, de Indische collega van Hans de inhoud van zijn kruidenkast. Ashish zijn contract was afgelopen en hij vertrok terug naar India. Op dat moment heb ik een aantal verschillende curry-poeders samengevoegd. Het resultaat is een smakelijke maar hot, Hot, HOT curry-mix waar ik meestal héél zuinig mee kook.

 

Advertenties

2 thoughts on “Courgetti met scampi

  1. Hmm, dit sausje kan ik ook wel eens proberen. Een variant daarvan maken wij vaak. (met zelfgemaakte pesto, trostomaatjes in de oven, champignonnekes opbakken, scampi en uiteraard courghetti). Zelfs de vlees-patatten-groenten-ouders zijn fan! Wij ‘bakken/wokken’ de courghetti wel, met een lepeltje pesto, ipv te koken.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s