#HansKookt Pulpo con chorizo y patatas

Snipperdagen zijn er om te ontspannen en kokkerellen dus toverde Hans vanavond ‘Pulpo con chorizo y patatas‘ op tafel.

Dit is zijn versie van het recept:

INGREDIËNTEN:

  • 500gr gekookte octopus (bij Delhaize kan je deze terugvinden als ‘inktvisarmen’) in grote stukken gesneden
  • 150gr chorizo, in plakjes gesneden
  • 1 ui en 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • 600gr gewassen krieltjes
  • 300gr gehalveerde kerstomaatjes
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • 100ml witte wijn
  • 2el ciderazijn
  • Gedroogde peterselie
  • Peper & zout

BEREIDING

  • Kook de krieltjes in de schil en laat afkoelen. Snij de krieltjes in 2 of 4.
  • Bak op een zacht vuur de chorizo in een pan zodat hij zijn olie loslaat.
  • Bak de ui al roerend een paar minuten mee, tot hij zacht geworden is.
  • Voeg de knoflook toe en zet het vuur lager.
  • Zodra je de look begint te ruiken bestrooi je alles met de gerookte paprika en leg je de aardappelen erbij. Roer goed zodat alles bedekt is met de paprikapoeder en de chorizo olie.
  • Voeg de kerstomaatjes toe en blus met de witte wijn.
  • Breng even aan de kook, dek de pan af en laat op een zacht vuur 30 minuten zachtjes inkoken
  • Grill de inktvis op de grilpan en roer hem onder de aardappellen. Warm nog 2 minuten door.
  • Roer de ciderazijn erdoor, breng op smaak met peper en zout en bestrooi met peterselie voor het serveren.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s