Goede voornemens

Nog 3 keer slapen en het is 2017… Hoogdringend tijd voor een paar goede ‘goede voornemens’ dus! Aangezien het wel de bedoeling die goede voornemens vol te houden, gaan we dankzij dit artikel in De Morgen voor “concrete, kleine stapjes”.

Zo kwam ik dus uit op ‘maaltijden plannen’.

Waarom zou je dat doen? Wel, Mme Zsazsa zet de voordelen er van op een rijtje:

  • Nog maar één keer per week nadenken over de vraag der vragen: wat eten wij? = meer tijd over!
  • Nog maar één keer per week naar de winkel = minder geld uitgeven!
  • Halve potjes ricotta of bloemkolen plan je later op de week weer in = minder weggooien!
  • Je haalt nog eens een kookboek boven = meer variatie!**
  • Je kan al wat vooruitkoken = meer rust!

Niks dan voordelen en nog fijner is dat diezelfde Mme Zsazsa gisteren een schitterende én handige én gratis weekmenukalender gepost heeft op haar blog!

 

Echt super aan deze weekmenukalender is dat onderaan de seizoensgroentjes staan. Dat wil zeggen dat je je menu ook nog eens zonder veel moeite kan aanpassen aan het seizoen wat dat weer duurzaam en vooral héél lief voor je portemonnee is!

(Wil je ook weten welk fruit er in seizoen is? Klik dan door naar de seizoensgroenten en -fruitkalender van Velt)

** Heb je geen zin om grote zoektochten naar receptjes te ondernemen dan kan je ook altijd een weekmenu ‘lenen’ via de FB-groep “Het weekmenu van”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s