Chocotoffbrownies met zeezout

Dit recept is ALTIJD een winner! Zelfs bij mensen die denken ‘Wat een combinatie!’ (vooral bij hen eigenlijk). Daarom, op algemeen verzoek, “mijn” recept. De basis is het recept voor ‘Brownies’ van Jeroen Meus.

brownie

INGREDIËNTEN:

Chocoladewaarschuwing!! Het recept van Jeroen zegt dat dit een recept voor 4 personen is, maar als je deze hoeveelheid brownies met 4 moet opeten zitten jullie alle 4 gegarandeerd met een indigestie! Je kan hier m.a.w. genoeg porties uit halen om 8 (of meer) personen een deftig stuk brownie te geven.

  • 200gr pure chocolade
  • 250gr boter
  • 4 eieren
  • 300gr suiker
  • 60gr patisseriebloem
  • 80gr cacaopoeder
  • 1 kl bakpoeder
  • 3 kl espresso-oploskoffie
  • 225gr Chokotoff Cote d ‘Or
  • grof zeezout (vb blauw of roze Himalaya-zout. Het is belangrijk dat je echt blokjes zout hebt die niet wegsmelten in de brownie)

VOORBEREIDING

  • Begin met het zwaarste werk: de Chocotoff in 6 of 8 stukjes snijden!
    *toptip* Je kan je Chocotoff-en beter niet te koud bewaren, dan geraak je (met een goed mes) gemakkelijker door de karamel . Zet de stukjes Choctoff buiten snoep-bereik.

chocotoff

 

  • Vet een ovenschaal in boter en bedek deze met bakpapier. De boter zal ervoor zorgen dat het papier aan de schaal kleeft. Zet de ovenschaal aan de kant.
  • Weeg de verschillende ingrediënten af en zet ze klaar.
    Zeef de afgewogen hoeveelheid bloem, samen met het cacaopoeder, het bakpoeder en de oploskoffie.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

BEREIDING

  • Smelt de boter en de chocolade in een ‘bain-marie’ (Zet een pot met water op een matig vuur. Breng het water tot tegen het kookpunt en dompel vervolgens een tweede pot of pan in het warme water. Laat het water niet koken want daardoor kan de chocolade bitter worden!)
  • Klop de eieren op tot een luchtige en schuimige massa.
  • Voeg de suiker aan de eieren toe en klop verder tot het mengsel stevig is.
  • Roer de gesmolten boter en chocolade goed dooreen en schenk dit op de eieren.
  • Meng kort met een houten lepel (het is niet de bedoeling alle lucht uit de eieren te roeren!).
  • Voeg de droge en gezeefde ingrediënten toe. Meng ze kort maar met vastberaden onder de eieren met chocolade.
  • Giet een deel van het chocoladebeslag in de ovenschaal en bestrooi genereus de stukjes Chocotoff.
  • Giet de rest van chocoladebeslag uit en met een pannen pannenlikker/potlikker zorg je er voor dat de bovenkant vlak is.
  • Bestrooi de bovenkant met grof zeezout. Afhankelijk van je eigen smaak kan dit veel of weinig zijn.
  • Bak het browniebeslag 20 minuten in een oven van 180°C.
    Na het bakken zal het gebak nog een beetje wak zijn. Laat het gebak goed afkoelen, zodat het opstijft. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de brownies nog zacht en vochtig is.

Je kan de brownie zo opeten of met een bolletje ijs!

brownie-met-ijs

Smakelijk!

Nog 1 *toptip* Stel, dat je toch nog brownie over hebt en je je aan je goede voornemens wil houden, moet je deze NIET weggooien! Snij de brownie in stukjes en stop deze in de diepvries! Zo heb je altijd een kleine portie comfortfood bij de hand!

brownies ingepakt.jpg

Advertenties

3 thoughts on “Chocotoffbrownies met zeezout

    1. Hey Pauline,
      Het is ALTIJD een goed moment voor een feestje! Kerst of een zelfs geen reden, Chocotoffbrownie kan ALTIJD!!! 😉
      Laat je of het recept duidelijk was?
      Laat het smaken en een fijn (laat) Kerstfeest!
      Sara

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s