Verloren maandag

“Verloren maandag of Verzworen maandag (Frans ‘lundi perdu’ of ‘lundi parjuré’) is een Belgische traditie, over het algemeen op de maandag na de zondag na Driekoningen. Deze traditie is vooral hardnekkig in de provincie Antwerpen en in Doornik gebleven.” (Bron Wikipedia).  Ook in een deel van het Waasland leeft die traditie nog. Zo kan 9 januari niet voorbij gaan zonder dat Hans appelbollen en worstenbroodjes gegeten heeft.

Appelbollen en worstenbroodjes? Dat moet met gerezen bladerdeeg! Zelf gerezen bladerdeeg maken is echter een werkje waar redelijk wat tijd in kruipt. Omdat we maandag geen tijd hebben zelf aan de slag te gaan, brak ik mijn hoofd (ipv gewoont te googlen) naar datgene wat het dichtst aansluit bij gerezen bladerdeeg, geen gewoon bladerdeeg maar croissantdeeg! Je kent het wel van die pakjes waarvan je het karton moet ‘breken’. In onze ‘lokale supermarkt’ hadden ze enkel Danerolles en volgens verschillende blogs zijn die ideaal om worstenbroodjes mee te maken!

Foto geleend bij Perfect Housewife – to be. Klik zeker eens door want ze geeft je maar liefst 5 receptjes voor hartige croissants!

Smakelijk!

Een reactie op “Verloren maandag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s