Pasta met pompoen

Vandaag stond er ‘Penne met pompoen’ uit Jamie in 15′ op het menu. Toen ik het recept doornam, besloot ik het recept een beetje aan te passen. 

Het werd een veggie versie voor mij en een versie met spekjes voor Hans.

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 1 blokje groentebouillon
  • 600ml water
  • 1,6kg pompoen
  • 1tl venkelzaad
  • 0,5tl chillivlokken 
  • 4 takjes verse salie
  • 1 blik van 400gr kikkererwten
  • 320gram penne of schelpjes of andere pasta
  • 1 vlootje Philadelphia-light
  • 200gr spekreepjes
  • Een takje tijm
  • Peper & zout
  • Parmezaan

BEREIDING

  • Om pompoen gemakkelijk te schillen, leg je hem eerst een half uurtje in de oven op 180°. De pompoen zal niet gaar zijn maar je kan er wel gemakkelijk de schil afhalen.
  • Snij de pompoen in grote stukken en doe die samen met het water, het bouillonblokje, het venkelzaad, de chillivlokken, de salie, de tijm en de helft van de kikkererwten in een grote pan en breng aan de kook.
  • Kook ondertussen de pasta en bak het spek.
  • Als de pompoen gaar is haal je de salie er uit (tenzij je dat heel graag eet dan kan je een deel van de salie erin laten).
  • Pureer de pompoen en meng de Philadelphia eronder.
  • Afkruiden met peper en zout.
  • De overblijvende kikkererwten doe je in een pot. Zet je vergiet op deze pot en giet hierop de pasta af.
  • Voeg de pasta bij de pompoen.
  • Giet de kikkererwten af.
  • Je kan nu kiezen of je je pasta met kikkererwten of met spek eet.
  • Op je bord kan je nog wat parmezaan toevoegen.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s