Andijviestoemp met spekblokjes

In 2015 gaf ik in het najaar Gemeenschapscentrum De Kriekelaar enkele kookworkshops ‘Koken met seizoensgroenten’. Een van de recepten die we samen maakten was ‘Andijviestoemp met spekblokjes’. Het werd een persoonlijke favoriet en aangezien we zaterdag tijdens ons bezoek aan de Biomarkt in Les Ateliers du Tanneurs andijvie op de kop konden tikken, staat het vanavond op het menu!

 

INGREDIËNTEN (Voor 4 personen)

  • 1 à 1,5kg geschilde aardappelen
  • 200 gr spekblokjes
  • 1 andijvie
  • een scheutje room of een scheutje melk
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje look
  • Verse dragon
  • Vetstof (olie of boter)
  • Nootmuskaat, peper en zout

BEREIDING

  • De aardappels schillen en in gelijke stukken snijden
  • Andijvie goed wassen en in fijne reepjes snijden
  • Snipper de sjalotjes en de look
  • Doe de aardappelen in koud water en laat ze 20 min koken.
  • Stoof de sjalotjes en de look.
  • Voeg de spekblokjes toe en bak.
  • Giet de aardappelen af en plet de aardappelen
  • Voeg de andijvie bij de warme aardappelen.
  • Voeg de spekblokjes met sjalot en look toe.
  • Roer onder elkaar.
  • Voeg room of melk en dragon toe.
  • Proef van de puree en kruid met nootmuskaat, peper en/of zout.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s