#FIMMfoodblogWeekmenu 12

Op zoek gaan naar nieuwe plekjes om groenten te vinden wil ook zeggen een beetje anders plannen. Dat en een nieuwe job wil zeggen dat het weekmenu er de laatste 3 weken wat bij in schoot. Maar, het is zaterdagmiddag, tijd de agenda’s eens te bekijken, om de bestelling bij Boeren en buren te plaatsen en eens te bekijken wat er nog waar gehaald moet worden.

De groenten en patatjes komen volgende week weer van bij Seizoensmaak, van de familie Van Buggenhout uit Londerzeel. Onze eerste groenten die we daar kochten vielen hier echt in de smaak, supervers en aan zeer correcte prijzen.

groentenaanbod

Naast seizoensgroeten kweken ze ook vergeten of (voor ons toch) onbekende groenten. Deze “paarse patatjes” ‘Violette’ waren dé ontdekking van onze vorige bestelling.

paarse patatjes

In onze nieuwe bestelling zit o.a. mizuna en winterkers.

mizuna babarakruid-winterkers-1024x1024

Weekmenu week 12 (20/3 tem 26/3) ziet er als volgt uit:

  • maandag: #diepvriesfood: Curry: bloemkool/aardappel & princessenboontjes/pompoen
  • dinsdag: prei met scampi in currysausje met pasta
  • woensdag: aardappelstoemp met mizuna en worst
  • donderdag: “wintermacaroni” met kip en spruitjes
  • vrijdag: winterkers
  • zaterdag: Albondigas van de man die kan koken
  • zondag: dat bedenken we later!

2017-03-18-11-58-05

Dit weekend staat dit op het menu: zaterdagmiddag: wraps met witloof, ham en paprika

Zaterdagavond en zondag komen deze 2 toppers terug op het menu:  stamppotje met witloof en gebakken chorizo  en ‘Baked Canelloni’ van Gennaro Contaldo.

stamppot chorizo baked cannoli

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s