Rabarber-limoencake

Toen ik vorige week in de Boeren en buren-bestellijst rabarber zag staan maakte ik een sprongetje! De lente gaat nu écht beginnen! Vanmorgen, goed uitgeslapen had ik zin om te bakken, dus even in de keuken rondgekeken wat ik nog in huis had. Op het eerste zicht viel het bakgewijs tegen want de ‘goeie boter’ in de koelkast was verre van voldoende om eender wat mee te bakken… Maar ik heb wel nog grote pot kokosolie staan!

Na wat googlen kwam ik uit bij “Glutenvrije ontbijtcake met blauwe bessen” van Simone’s Kitchen. Wat ideaal bleek als inspiratie voor een redelijk gezonde rabarber-limoencake.

INGREDIËNTEN

  • 80 gram amandelmeel
  • 120 gram speltbloem
  •  5 gram bakpoeder
  • 4 eieren
  • 75 ml agavesiroop
  • 15 gram vanille puddingpoeder
  • 70 gr kokosolie, gesmolten
  • 400 gram rabarber
  • 30 gram maanzaad
  • 15 ml limoensap
  • limoenzeste van 2 limoenen
  • 10 gram kokosbloesemsuiker

BEREIDING

  • ‘rasp’ de zesde van de limoenen en pers een halve limoen tot je 15 ml hebt.
  • Vet je bakblik in met gesmolten kokosolie en strook een fijn laagje kokos bloemsuiker.
  • Gebruik een langwerpig bakblik en snij de rabarber op maat zodat je eerst een laag rabarber krijgt.
  • Snij de rest van de rabarber fijn.
  • Verwarm de oven voor op 150˚C.


  • Meng alle droge ingrediënten.
  • Meng de eieren en de agave en meng goed met een klopper. 
  • Voeg de limoenzeste en het sap toe en meng.
  • Voeg de gesmolten kokosolie (opgelet deze mag niet te warm zijn! Anders krijg je roerei! ) bij de eieren en meng goed.
  • Voeg de droge ingrediënten bij het eimengsel en meng goed met een spatel.

  • Neem het bakblik en stort een laagje deeg op de rabarber.
  • Leg op dit laagje deeg een laagje rabarber.
  • Herhaal dit nog 1 keer en schuif de cake voor 50 minuten in de oven.

Na het bakken haal je de cake uit de oven en draai je hem om op een taartrooster.

Eerlijk, bij mij kwam niet alle rabarber van het eerste laagje direct mee. Maar dat zie je er gelukkig niet echt aan.

Smakelijk!

Advertenties

One thought on “Rabarber-limoencake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s