Mosterdvinaigrette

Een tijdje geleden maakte ik een salade van courgette, linzen, geitenkaas en appel . Het recept sprak van honing-mosterddressing, maar dat kopen wij (aka foodies, aka overtuigd dat we het zelf beter kunnen) nooit (want we eten dat eigenlijk ook niet zo vaak, dus dat neemt maar plaats in in de frigo en staat daar toch maar zuur te worden). Dus, als wij een mosterddressing nodig hebben gooien we dat snel bij elkaar want echt, moeilijk is dat niet!  

 

Er is 1 gouden regel bij een (klassieke) vinaigrette: 1 deel azijn, 3 delen olie. Al de rest is optioneel en naar smaak! Handig dus!

Vandaag was de vinaigrette als volgt:

  • 1 el frambozenazijn
  • 2 el arachideolie (inderdaad, ik hield mij niet aan het recept!)
  • 1 el mosterd à l’ancienne
  • het sap van een halve appelsien
  • snuifje zout en een flinke draai van de pepermolen

Je kan het appelsiensap vervangen door 1el honing of 1el agavesiroop (of gewoon er uit laten).

Nog een tip van Jeroen: “een eenvoudige mosterdvinaigrette kan gemakkelijk schiften. Dat euvel los je op door er een piepklein scheutje koud water aan toe te voegen en vervolgens moedig verder te kloppen met de garde.”

 

(En de andere helft van de appelsien? Die werd omgedoopt tot ‘dessert’!)

Advertenties

5 thoughts on “Mosterdvinaigrette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s