Toast champignon

Na het ‘Full English Breakfast’ van dag 1 van het culinair-uitslaap-pyjama-weekend begint dag 2 iets bescheidener én is het de ideale manier om de rest van de champignons te verwerken.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • brood
  • 1 kleine sjalot
  • boter
  • platte peterselie
  • 1 teentje look
  • 1 citroen
  • 300 gram Parijse champignons
  • peper en zout

VOORBEREIDING

  • snij de sjalot zo fijn mogelijk
  • hak de peterselie fijn
  • snij de citroen in 2
  • maak de champignons proper met een borsteltje en snij deze zoals jij ze het liefste eet (of niet, je kan ze ook heel laten maar dan gebruik je beter enkel de kleinere)
  • snij 2 dikke sneden brood af

Je kan gaan voor een ‘bistrot’-look en wit carrébrood gebruiken of zoals wij een rustiek zuurdesembrood. Belangrijkste is dat je een dikke snede brood hebt.

MATERIAAL

een scherp mesje, snijplank, braadpan en een broodrooster

je kan je brood bakken in de pan zoals Jeroen dit doet, maar dit past niet binnen ons ‘concept’ van ‘lui weekend’

AAN DE SLAG

  • smelt de boter en bak de champignons op een hoog vuur. Champignons slorpen alle boter op dus het kan zijn dat al je boter snel verdwenen is.
  • steek ondertussen het brood in de broodrooster
  • Zodra de champignons beginnen te kleuren voeg je de sjalot toe. Dit is het moment waarop je het vuur zachter zet en alles laat verder bakken. Kruid af met peper en zout.
  • Neem een pan en smelt er een klontje boter in, op hoog vuur. Kleur de champignons aan, en voeg tussendoor nog een klontje boter toe. Zet het vuur lager en voeg dan de sjalot en de look toe
  • zodra 1 van de sneden brood klaar is, prik je met een vork in de look en ‘smeer’ je je toast er mee in
  • zet het vuur terug hoger en pers een halve citroen uit in de pan. Zodra het citroensap verdampt is, zet je het vuur af en roer je de peterselie door de champignons.

Verdeel de champignons over het brood en tast toe!

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s